خرید از بانه | بورس لوازم خانگی بانه | فروشگاه اینترنتی ماه بانو
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

پاک کردن ظروف چدنی کهنه و سوخته

تمیز کردن ظروف چدنی

چطور ظروف چدنی کهنه و سوخته خود را مثل روز اول تمیز کنید؟

ظروف چدنی یکی از انواع وسایل آشپزی سالم و ایمن در آشپزخانه هستند که این روزها استفاده از آنها به شدت باب شده است. مشکل استفاده از ظروف چدنی، خراب شدن سطح داخلی ظروف به علت استفاده مداوم است. قابلمه و ماهیتابه های چدنی پس از چند ماه یا چند سال استفاده مکرر تقریباً غیر قابل استفاده میشوند چون این غذا های سوخته به آنها می چسبند و دیگر نمی توان به راحتی و مثل قبل آنها را برای پخت و پز به کار برد.
ظاهر ظروف چدنی زمانی که کهنه می‌شوند یا مواد غذایی سوخته به آنها می چسبند؛ اصلاً جالب نیست و اکثر خانم های خانه دار تصور می‌کنند که این ظروف دیگر قابل استفاده نیستند و آنها را دور می‌اندازند تا قابلمه و ماهیتابه های جدید خریداری کند. با توجه به اینکه قیمت ظروف چدنی در چند سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته شاید به فکر شما هم رسیده باشد که چطور ظروف چدنی کهنه و سوخته خودتان را مثل روز اول تمیز کنید. ما به شما یک ترفند ساده و کاربردی یاد می دهیم. با ما همراه باشید.

قیمت سرویس قابلمه

1.برای تمیز کردن ظروف چدنی به فویل آلومینیومی نیاز دارید. شما باید یک ورقه بزرگ از فویل آلومینیومی را کاملا روی سطح فر قرار دهید و آن را بپوشانید. قبل از این که فر را روشن کنید؛ قابلمه ها یا ماهیتابه های چدنی را روی آن قرار بدهید. بهتر است ظروف چدنی را برعکس روی فویل بگذارید. چون زمانی که حرارت ببینند؛ مواد غذایی سوخته از آن ها جدا شده و روی فویل می ریزند. بنابراین شما می توانید به راحتی با جمع کردن فویل، فر خودتان را تمیز کنید.

2.برای اینکه مواد چسبیده به قابلمه و ماهیتابه چدنی در اثر حرارت از آن جدا شود باید دمای فر بیش از ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد و بهتر است که به مدت ۳ تا ۴ ساعت ظروف چدنی را داخل فر قرار بدهید و بعد به مدت یک ساعت در فر را باز بگذارید تا ظروف چدنی خنک شود. هرچند ظاهر ظروف چدنی بعد از اینکه از فر بیرون می آیند ممکن است حتی بدتر از قبل به نظر برسد اما شما تقریباً با این کار نصف مسیر را برای تمیز کردن ظروف چدنی تان مثل روز اول طی کرده اید. اصلا نا امید نشوید و مراحل بعدی را به ترتیب انجام دهید.

3.زمانی که قابلمه و ماهیتابه های چدنی را از داخل فر درآوردید باید آنها را در یک ظرف پر از آب که چند قطره سرکه و مایع ظرفشویی به آن اضافه کرده اید؛ قرار بدهید. می توانید آن ها را از شب تا صبح داخل سینک ظرفشویی پر از آب همراه با مایع ظرفشویی و سرکه قرار بدهید. اما اگر عجله دارید و می خواهید زودتر نتیجه تمیز کردن ظروف چدنی را ببینید بعد از سه ساعت می‌توانید مرحله بعد را انجام دهید.

4.بعد از اینکه ظروف چدنی را از داخل فر درآوردید می‌توانید به آرامی با اسکاچ یا سیم ظرفشویی، سوختگی ها و مواد غذایی باقی مانده روی آن را تمیز کنید. مطمئن باشید که اگر به درستی همه مراحل را طی کرده باشید؛ نیازی به سابیدن ظروف چدنی ندارید و فقط با یک شستشوی ساده ظروف چدنی شما مثل روز اول تمیز خواهد شد.

اما به کار بردن این ترفند برای تمیز کردن ظروف چدنی باعث میشود لایه محافظتی که پیش از این روی ظروف قرار داشت؛ از بین برود. پس کار شما هنوز تمام نشده و باید این لایه محافظتی را دوباره ایجاد کنید تا مواد غذایی به قابلمه و ماهیتابه چدنی شما نچسبد.
5.برای ایجاد لایه محافظتی به تمام سطح داخلی و خارجی ظروف چدنی خود روغن بمالید.

نیازی نیست روغن خاصی تهیه کنید. همان روغن مایع که برای پخت و پز و آشپزی از آن استفاده می کردید؛ کفایت می کند. زمانی که تمام سطح ظروف چدنی را به روغن آغشته کردید؛ دوباره باید ظروف را داخل فر بگذارید.
بهتر است درجه فر را کمتر از ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و حدود یک ساعت منتظر بمانید تا روغن به خوبی جذب ظرف شود. به این ترتیب تمام منافذ باز روی قابلمه و ماهیتابه چدنی شما بسته شده و زمانی که ظرف به طور کامل خنک شد می‌توانید مثل روز اول بدون اینکه غذاها به آن بچسبد و بسوزد؛ از آن استفاده کنید.

0
دیدگاه‌های نوشته