خرید از بانه | بورس لوازم خانگی بانه | فروشگاه اینترنتی ماه بانو
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

دمای مناسب یخچال فریزر چقدر است؟

تنظیم دمای یخچال

در ماه های گرم، بهتر است که دمای یخچال خود را پایین نگه دارید تا دستگاه شما بتواند هوای سرد مناسبی را برای مراقبت از مواد غذایی تولید کند. در فصل زمستان نیز به دلیل آب و هوای سرد بهتر است دمای یخچال فریزر را بالاتر ببرید تا در مصرف انرژی صرفه جویی به عمل آورد. با این حال یخچال فریزر ها معمولا دارای رنج های دمایی مختلفی می باشند که متناسب با موقعیت های مکانی و زمانی می توانید آنها را تنظیم کنید. البته ذکر این نکته لازم است که بایستی دمای مناسب را برای دستگاه در نظر گرفت تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد. در واقع اگر دمای یخچال فریزر پایین تر از حد معمول باشد ممکن است باعث انجماد مواد غذایی شود، همچنین اگر دما بالاتر از حد طبیعی باشد موجب فاسد شدن مواد غذایی خواهد شد. در این مطلب قصد داریم دمای مناسب برای یخچال فریزر شما را بررسی کنیم تا همیشه میوه ها، سبزیجات و غذاهای تازه و سالمی در اختیار داشته باشید.

کدام شماره سرد مطلوب است کدام خیلی سرد؟!!

اگر می خواهید دوستان خود را برای یک مهمانی شام دعوت کنید و می خواهید مطمئن باشید که گوشت تازه ای در یخچال فریزر خود ذخیره کرده اید و قبل از اینکه غذا را صرف کنید فاسد نشده باشد. اما شما همچنین نمی خواهید دمای یخچال خود را به اندازه ای پایین بیاورید که سبزیجات تازه ای که در یخچال خود نگه داشته اید غیرقابل استفاده شوند. درجه حرارت هایی که در ادامه به شما پیشنهاد می کنیم دمای مناسبی برای نگه داشتن مواد غذایی شما می باشد.

  • غذاهای تازه: بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد.
  • فریزر: نزدیک به 18- درجه سانتی گراد.

در ایران دمای استاندارد برای نگهداری مواد غذایی به دلیل شرایط آب و هوایی گرم، 3 در جه سانتی گراد می باشد. آن یک دمای مطلوب برای سالم نگه داشتن مواد غذایی می باشد و همواره سعی کنید یخچال خود را زیر 4 درجه سانتی گراد نگه دارید.

استثنائات

برخی از میوه ها وسبزیجات در دمای بالتر از 5 درجه سانتی گراد سالمتر و تازه تر باقی خواهند ماند. کشاورزان، سرآشپزها و خرده فروشان ممکن است نیاز به دانستن جزئیات دقیق برای ذخیره سازی و حمل و نقل داشته باشند، اما برای مصرف کننده گان، می تواند به شناخت بهترین مکان برای ذخیره در یخچال ها کمک کند. برخی از دستورات یخچال که برای یادگیری آسان هستند وجود دارد – برای مثال، برخی از میوه های گرمسیری می توانند در محفظه مخصوص مواد غذایی تازه یخچال معمولی خراب شوند و بهتر است در محیط های گرمتر ذخیره شوند.

اکثر یخچالها دارای حداقل یک محفظه ی گرمتر هستند، به طور واضح تر می توان به محفظه ی لبنیات اشاره کرد. در بعضی از یخچال فریزرها این محفظه در بالای درب دستگاه قرار دارند، برخی از آنها دمای حدود 8 درجه سانتیگراد را دارند. این محفظه معمولا برای نگهداری کره و غذاهایی مانند پنیر های نرم آماده طراحی شده است. اما این غذاها را می توان در دماهای سرد تر نیز نگه داشت، بنابراین می توان این محفظه را برای غذاهایی مانند لوبیا سبز، که نیاز به دمای گرمتری دارند، اختصاص داد.

اگر اقلام جدید خریداری کردم با گذاشتن در یخچال نیاز به تغییر دمای یخچال هست؟

هنگامی که درجه حرارت یخچال خود را در سطح مطلوب تنظیم کرده اید، نباید تنظیمات آن را دستکاری کنید. اگر یک یخچال کار خود را به درستی انجام دهد، زمانی که اقلام زیادی از مواد غذایی را داخل آن قرار می دهید اگر شما دمای یخچال را در سطح سردتری تنظیم کنید، فرایند خنک کنندگی را سرعت نخواهید داد بلکه فقط باعث می شود مواد غذایی شما خنک تر شود.

شما بایستی متوجه باشید که کمپرسور یخچال به منظور خنک کردن مواد غذایی گرم شما شروع به کار می کند و به آن پاسخ می دهد. اگر یخچال این کار را به درستی انجام ندهد، می توانید دمای آن را سردتر تنظیم کنید، اگر با انجام این کار یخچال نتوانست مواد غذایی را سالم نگه دارد، آن را به یک تعمیرکار نشان دهید و یا اگر قدیمی است خرید یک یخچال جدید را در نظر بگیرید.

از تابستان تا زمستان و بالعکس؟

در طول ماه های زمستان به دلیل سردی آب و هوا، درجه حرارت فریزر خود را گرم تر نگه دارید تا در مصرف انرژی نیز صرفه جویی شود.  ایده خوب این است که از یک دماسنج مخصوص یخچال و فریزر استفاده کنید تا دمای آن همواره در یک سطح مطلوب باشد، به خصوص در زمستانها و تابستانهای طولانی سعی کنید چندین مرتبه آن را کنترل کنید.

چرا مواد غذایی فاسد می شوند؟

غذاها اگر تغییرات شیمیایی یا فیزیکی را تجربه کنند، موجب فاسد شدن آنها می شود. تغییرات شیمیایی شامل رسیده شدن، انقضاء یافتن یا اکسیداسیون، که همچنین به عنوان غذاهای ترشیده شناخته می شوند. تغییرات فیزیکی عبارتند از:

  • قوت مکانیکی – بسته بندی ضعیف و دست زدن.
  • خنک سازی – انجماد یا تغییر وضعیت.
  • گرمایش – پخت و پز و از بین رفتن رطوبت.

ذرات میکروبی – باکتری ها و قارچ هایی که سبب ایجاد کپک می شوند – با خوردن ساختار سلولی مواد غذایی موجب فاسد شدن آنها می شود و سپس تعداد آنها تکثیر پیدا می کند. برخی از میکروبها نه تنها موجب فاسد شدن بوی، بافت و ارزش تغذیه ای غذاها می شود، بلکه همچنین می توانند غذاها را سمی کنند! با وجود اینکه بیشتر میکروبهای بیماریزا می توانند به راحتی توسط پخت و پز کشته شوند، اما برخی از آنها سمومی را تولید می کنند که به سادگی نابود نمی شوند. غذاهای خام بیشتر در معرض خطر قرار دارند. برخی از باکتری ها می توانند به افراد خاصی به ویژه نوزادان، افراد مبتلا به بیماری های جدی و سالمندان آسیب برسانند و ممکن است کشنده باشند.

جنگ میکروبی

دمای پایین در یخچال شما باعث می شود رشد اکثر باکتری ها و کپک ها کاهش یابد. اما آنها نابود نمی شوند، بلکه آنها فقط رشدشان متوقف می شود تا زمانی که دوباره گرم شوند. اگر برخی از مواد غذایی که در حال حاظر فاسد شده اند در یخچال باقی بمانند، آنها به صورت جادویی سالم نمی شوند. رشد همه باکتریها در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد متوقف نمی شوند و بعضی از باکتریها قادرند در این رنج دمایی نیز فعال باشند. برخی از غذاهایی که خطر فاسد شدن آنها بیشتر است بهتر است در دماهای پایین و هوای سرد یخچال نگهداری شوند.

فاسد شدن ناگهانی

بعضی از غذاها زمانی که تحت تاثیر دمای خاصی قرار می گیرندريا، به طور ناگهانی فاسد می شوند. این اغلب زمانی اتفاق می افتد که غذا فریز می شود. برخی اقلام دیگر زمانی که برای مدت طولانی در معرض هوای سرد قرار می گیرند فاسد می شوند مانند برخی از میوه ها و سبزیجات گرمسیری. سبزیجاتی مثل کاهو که بیشتر آبدار هستند به راحتی در دمای زیر 0 درجه سانتی گراد یخ می زنند و هنگامی که دوباره در معرض هوای گرم قرار می گیرند، می توانید ببینید که ساختار سلولی آنها نابود شده است.برخی غذاهای دیگر تا زمانی که خیلی سرد نشوند، فریز نخواهند شد. بستنی از جمله اقلامی است که بایستی در دمای حدود 15- درجه سانتی گراد نگهداری شود. برخی دیگر در دماهای بسیار سردتر قابلیت یخ زدن را دارند. شما برخی از غذاها را می خواهید برای ذخیره سازی بلندمدت منجمد کنید اما نوسانات دمایی می تواند به آنها آسیب برساند. به عنوان مثال اگر بستنی اگر در دمای کمتر از 15- درجه سانتی گراد نگهداری شود، تغییرات فیزیکی آن را مشاهده خواهید کرد.

0
دیدگاه‌های نوشته